dimecres, 19 de novembre de 2014

Tutorial: Coixí ràpid!

Hola a tothom! 

Ara arriba aquesta època de fred, de seguida es fa fosc i fa mandra sortir... Us presento un projecte suuuuuper fàcil que es pot fer en poc més d'una hora!!!

Ideal per a una tarda mandrosa o de pluja!

Per a fer el coixí ràpid necessiteu:

*Un coixí (El meu és d'ikea, model KRÅKRIS, preu 1,50€) 
*Un jersei o camisa que ja no utilitzeu
*Màquina de cosir (tot i que ho podeu fer sense)
*Fil, agulla i didal

Comencem!

Poseu la peça de roba plana (del revés) a sobre la taula i poseu el coixí a sobre. Això ens donarà una idea de per on heu de cosir.
Si voleu ser professionals, mediu el llarg i l'ample del coixí amb una cinta mètrica.
Si feu servir una roba elàstica com en el meu cas, podeu treballar una mica mes a ull.
Si la roba no és elàstica, aneu amb compte amb les mides!
 Feu servir agulles de cap per a marcar la linea per on passarem la màquina, o bé feu servir referències de la roba. En el meu cas ha estat bastant senzill, ja que el jersei feia diferents dibuixos que m'han servit de guia. 

Passeu la màquina fent una U, deixant un costat sense cosir (és per on posarem el coixí).
En el meu cas he fet servir el punt de sobrefilar, ziga-zaga, ja que al ser punt aguanta més. Si feu servir una camisa, podeu fer servir punt de màquina normal.

Un cop hem passat la màquina en tres dels quatre costats de la coixinera, passem a retallar la roba deixant 1cm de vora aproximadament.
Depenent del tipus de teixit que treballeu haureu de sobrefilar la peça. Si voleu que sigui més resistent és aconsellable fer-ho.

Un cop tenim cosits 3 costats i tenim la vora sobrefilada, es el moment de tallar per lúltim costat. Si us sobra molta peça de roba ho podeu retallar. Si no en sobra massa, jo proposo que simplement la deixeu a dins de la coixinera. És més ràpid i us dóna més marge per a futures creacions. Igual que hem fet amb la resta de vores, s'han de sobrefilar amb la màquina les vores que acabem de crear.


Gireu la coixinera i poseu el coixí a dins. Doblegueu la peça de roba de forma que no es vegi les costures interiors i cosiu l'obertura. Com quan arrecles un mitjó.


Et volià! ja teniu una coixinera nova per a decorar la vostra habitació, sala, jardi... 

CASTELLANO/ESPAÑOL

Hola a todos! 
Ya llega esa época de fríos, oscurece temprano y da mucha pereza salir... Os presento un proyecto suuuuuper fácil que se puede hacer en poco más de una hora!!! Ideal para una tarde de lluvia!
Para hacer el cojín rápido necesitas:
*Un cojín (El mío es ikea, modelo KRÅKRIS, pvp 1,50€) 
*Un jersey o camisa que ya no utilizas
*Máquina de coser (aunque se puede hacer sin ella)
*Hilo, aguja y dedal
Empezamos!
Poner la pieza de ropa plana (del revés) encima de la mesa y poner el cojín encima. Esto nos dará una idea de donde coser. Si utilizas una ropa elástica como en mi caso,  puedes trabajar más a ojo. Si la ropa no es elástica, cuidado con el tamaño!
Usa alfileres para marcar la línea por donde pasarás la máquina o usa referencias de la ropa. En mi caso ha sido bastante fácil, el jersey tenía diferentes puntos que me servían de guía.
Pasa la máquina haciendo la forma de una U, dejando 1 lado sin coser (es dónde introduciremos el cojín). En mi caso he usado punto de zig-zag, ya que aguanta más. Si usáis una camisa de algodón, podéis usar punto de máquina normal.
Una vez hemos pasado la máquina en los 3 lados de la funda, pasamos a recortar la ropa, dejando 1cm de dobladillo aproximadamente.
Dependiendo del tipo de tejido se debe sobrehilar la pieza. Si queréis que sea más resistente es aconsejable hacerlo.
Una vez cosidos los 3 primeros lados y el dobladillo acabado, es el momento de cortar el ultimo lado. Si os sobra mucha pieza de ropa, lo podéis recortar. Si no sobra mucha, propongo que simplemente la dejéis dentro de la funda. Es más rápido y os da más margen para futuras creaciones. Igual que hemos hecho con los otros dobladillos, hay que sobrehilar las dos últimas partes de la pieza.
Girad la funda del cojín y poned el cojín dentro. Doblad la pieza de ropa de forma que no se vean las costuras y cosemos la apertura. Como cuando arreglamos un calcetín.


Et… volià! Ya tenemos una funda de cojín para decorar una habitación, un salón, el jardín…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada