dimecres, 27 de febrer del 2013

Vestidet "Pillowcase"

Aquí va un tutorial de com fer un vestit per a nenes amb un nivell de dificultat fàcil. A aquest tipus de vestits sel's diu de funda de coixí (Pillowcase), perquè, donat el cas es podria fer reaprofitant aquest tipus de peces.

La base per a que ens quedi bé és dibuixar bé el patró. Jo el vaig treure d'internet, del blog Entre hilos:
http://entre-hilos.blogspot.com.es/2011/04/tutorial-como-hacer-un-pillowcase-dress.html

Ja que les talles no eren les mateixes, vaig buscar una carta de talles (Burda) i vaig calcular quina mesura seria la adequada per a una nena d'un any. Tot seguit vaig dibuixar el vestit en un paper gran. No cal cap paper especial, amb un paper tipus "mural" o estovalles de paper és suficient.

Aquest vestit és fàcil de fer perquè el davant i el darrere son iguals i tret de la sisa tot son linies rectes.

Punts bàsics:
 - Dibuixar el patró x2
 - Retallar el patró x2
 - Colocar-ho a sobre la roba escollida
 - Dibuixar el patró a la roba. (Jo recomano dibuixar també l'espai per a les vores, sempre quedarà més polit  al retallar).
- Retallar les dues parts del vestit.
- Embastar el vestit.

Comencem a cosir:
Primer hem de cosir els dos costats, l'esquerra i la dreta, quan cosim les costures sempre cal sobrefilar-les i planxar-ho per a poder fer les vores sense que faci massa bulto.

Seguirem fent la sisa del vestit. Si la deixeu una mica "ample", sempre podrà ser un vestit de creixença, ja que els llaços de dalt de tot es poden allargar o escurçar.

El tercer pas es fer la part de dalt de tot, el "dobladillo" per on passarà la cinta que frunceix el coll.

Jo vaig deixar la vora de baix per a l'ultim per a poder-me assegurar que el vestit tenia la llargada correcta.
Patró / pattern

Detall del coll / Neck's detail

Vestit abans de fer la vora inferior
Last image before finishing the dress

Per a fer-ho més coquetó vaig afegir una punteta a baix de tot, però també podeu deixar-ho sense o afegir qualsevol altre tipus de decoració. Per a la cinta del coll podeu fer servir cinta de ras o qualsevol altra, però s'ha de tenir en compte que ha de lliscar de form suficient per a fer el llaç i apretar-ho més o menys.

Si voleu les mides exactes per a una nena d'un any us les puc enviar per email sense cap tipus de compromís! :) manetes.cristina.robert@gmail.com


This is a tutorial on a Pillow case dress. I found the pattern and the tutorial on how to do it in the blog Entre Hilos (in Spanish), but you can find a lot of them in english on the internet. I had a look at some of them as well, just to compare the techniques and sizes. If you wish to have the exact pattern and sizes of this 1 year old dress do not hesitate to email me! I'll email it to you! 
manetes.cristina.robert@hotmail.com
 

1 comentari:

  1. Hola Cristina! soy Ana del blog Entre Hilos. Me encanta como ha quedado tu pillowcase dress, la tela es monísima y se ve muy fresquita. Me alegro que te aclararas con el tutorial.
    Un besito

    ResponElimina